0887 465 316
graciam@abv.bg

За нас

Кабинетът е създаден през 1992 година. Той е един от първите в страната, чиято дейност е структурирана и изградена върху холистичният принцип за профилактика и лечение на човека. Ние се водим от идеята, че човекът е в непрекъсната връзка и в постоянна взаимозависимост с околната среда. Като част от това единение, човекът трябва да живее и се развива в мир и хармония с природата. Холистичната медицина се стреми да поддържа тази хармония, както в човешкия организъм, така и в отношението на индивида със средата, а когато тя е нарушена, да я възстанови.

Кабинетът разпространява и консултира използването на оригинални оздравителни продукти, биологично-активни хранителни добавки и козметични средства. Те са експериментално и клинично тествани, сертифицирани 100% натурални продукти от български и световни производители, не съдържат генномодифицирани съставки, изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти. Могат да се употребяват самостоятелно или успоредно с лекарствени средства, когато се налага. За профилактика и съпътстващо лечение предлагаме комплексно въздействие в светлината на холистичния възглед за човека, като обръщаме особено внимание на причината на заболяването.

Изхождайки от принципа за холистична профилактика и лечение предлаганите от нас продукти притежават многоцелева насоченост и имат експериментално и клинично доказани множество полезни ефекти при:

  • Ракови заболявания на кожата, стомаха, червата, панкреаса, мъжките и женските полови органи, бъбреците, пикочния мехур и др. и при провеждане на химиолечение и лъчева терапия
  • Полипи, миоми, аденоми и кисти, менструални смущения, аднексит, цистит, мастопатия и менопауза
  • Гастрити, колити, язви на стомаха и дванадесетопръстника, метеоризъм, запек и разстройство, хелминтози, липса на апетит, ниско и наднормено тегло
  • Атеросклероза на съдовете, хипертонична болест и исхемична болест насърцето, сърдечна недостатъчност и сърдечна аритмия стенокардия, възстановяване след инфаркт на миокарда и мозъчен инсулт, разширени вени и варикозни рани, тромбофлебит и хемороиди
  • Неврози, безсъние и тревожни разстройства, страхова невроза, епилепсия, множествена склероза, нощно напикаване, сексуални смущения и зависимости
  • Болести на черния дроб, жлъчката, бъбреците и панкреаса
  • Остеохондроза на гръбначния стълб, радикулит, остеопороза, ревматоиден артрит, плексит и травми
  • Диабет и подагра, алергии, псориазис, розацея и витилиго
  • Бронхиална астма, бронхит, алергии, целулит, стрии, бръчки, пърхот и акне

Научни консултанти на кабинет Грация са:

проф. д-р Юрий Петрович Гичев, доктор на медицинските науки, академик на Руската академия по екология, член на Международната асоциация на микронутриентолозите. Той създава концепцията за микронутриентологията и обосновава ролята на биологично-активните добавки към храната при лечение и профилактика на най-разпространените заболявания. Ю. П. Гичев е удостоен с медал „И. И. Мечников „За практически заслуги в укрепване на здравето на нацията. Професор Гичев е ръководител на българо-руския научно-образователен център „Сибирско здраве“ и научен координатор за България и страните от Балканския полуостров на Корпорация „Сибирско здраве”.

проф. д-р Иван Топузов, д. м., университетски преподавател, учен с международна известност, специалист по целулит, разширени вени, хемороиди, затлъстяване и здравословно хранене, автор на повече от 130 научни труда, сред които 15 книги и учебници за студенти.

д-р Йордан Михайлов, доктор по вирусология. Научните му интереси са в областта на намиране и изследване на средства с профилактичен и лечебен ефект за борба с вирусните и бактериални инфекции. Изследвал е лабораторно и клинично действията на създадените от инженер-химик Никола Хлебаров билкови тинктури еликсир.

д-р Милен Христов, вирусолог, фунготерапевт. Бивш военен лекар с 40-годишна лекарска практика у нас и в чужбина. 20 години е завеждал клинична вирусология във Военномедицинска Академия – София. Работил е и в Национална референтна лаборатория по ХИВ към Национален Център по Заразни и Паразитни Болести – София. Консултант по микотерапия.