0887 465 316
graciam@abv.bg

Чудодейните еликсири

 image001Никола Хлебаров (1943-2013), откривател и производител на билковите тинктури с търговското наименование “ЕЛИКСИР”, е роден в град Габрово.

Завършва Химико-технологичният институт в София, специалност “Химична технология на дървесината”, специализира “Технология на целулозата и хартията”, дълги години работи в предприятия на химическата и хранително-вкусовата промишленост.

През 1995, след тридесетгодишни научни изследвания и експерименти, на пазара се появи “Еликсир-3”. Сега повече от 780 са водно-етаноловите екстракти от различни комбинации от билки, които влияят благотворно върху функциите на организма. 

Инженер-химик Никола Хлебаров е създал съчетанието им вследствие на натрупания от поколения опит, образование и многогодишна научна и приложна работа в областта на развитието на технологичните процеси, на широка съвременна литературна справка по отношение на действието на биологично-активните вещества, съдържащи се в билките, и на голям брой лабораторни и клинични изследвания във:

  • Военномедицинска академия, катедра Вирусология – гр. София;
  • Лаборатория по микробиология към БАН;
  • Национален център по радиобиология и радиационна защита – гр. София;
  • Софийски университет „Св Климент Охридски” – биологичен факултет;
  • Национална ветеринарно-медицинска служба – гр. София;
  • Държавна белодробна болница – гр. Русе;
  • Медицински университет – гр. Варна;
  • Държавна университетска болница „Св. Иван Рилски“ – гр. София и др.

 

Тези изследвания потвърждават заложеното благоприятно въздействие на различните еликсири върху структурите и функциите на организма, доказват лечебните им качества и тяхната абсолютна безвредност за човека и животните. 

Технология и свойства

Еликсирите са водно-етанолови екстракти на различни комбинации от билки. Изработват се по утвърдена от Национален институт за лекарствени средства технология. Произвеждат се само от български неотровни билки, разрешени от Министерството на здравеопазването. Технологията на производство позволява в максимална степен да се естрахират, от подходящо подбрани комбинации от билки, биологично активни вещества (полифеноли,  каротендоиди, аминокиселини, ароматични вещества, витамини и др.). Многобройните лабораторни и клинични изследвания показаха, че еликсирите са абсолютно безвредни, с нулева токсичност, не оказват отрицателни странични ефекти и не създават резистентност в бактериалните и вирусни щамове.Еликсирите притежават високи стойности на антибактериално, антивирусно и антипаразитно действие. Те стимулират организма и подобряват естествените ни защитни механизми, активират потенциала от здраве, заложен в самите нас. 

           Сертификат

Еликсирите се произвеждат по съгласувана и регистрирана от Министерството на здравеопазването на  Република България техническа спецификация на фирмата производител – „Свети Никола“ – ЕООД. 

             Награди

1997 – Златна статуетка на асоциация „Феномени“;

1999 – Сребърен медал от EUREKA – Брюксел;

2000 – Златен медал от Дубай;

2001 – Златна купа и диплом за I място от Световно изложение за иновации „Архимед“-Москва;

2001 – Златен медал за иновации – Питсбърк, САЩ;

              Книги 

Nikola Hlebarov, “Magic potions – 758 herbal tinctures”, PAN-VT, Велико Търново, 2002

Никола Хлебаров, „Чудодейните елексири“, София, 2003

Никола Хлебаров и колектив, „Чудодейните еликсири и болести на съвремието“, Грация М, София, 2003

Никола Хлебаров, Йордан Михайлов, „Чудодейните еликсири”, Академично издателство Проф. Марин Дринов, София, 2009 

Приложение

 при лечение          

При острите заболявания терапията с еликсири е особено подходяща като спомагателно средство, а при хроничните, изискващи продължително лечение, те могат да се прилагат самостоятелно или успоредно с фармакологичните лекарствени средства. Голямо разнообразие от еликсири дава изключителна възможност както за индивидуален подход, така и за въздействие при широк кръг заболявания.

Клинично доказан е положителният ефект от използването на еликсирите при лечението на хламидийните инфекции и паразитозите, които през последните години придобиват все по-голямо биосоциално и икономическо значение, както и при HIV инфекцията. Доказан е профилактичният и лечебен ефект на еликсирите при работа  в условия на повишен радиационен фон, радиомагнитни, акустични и вибровъздействия, както и за професионални заболявания при работата с компютри.

Документирани положителни клинични резултати има употребата на еликсирите при лечение на стомашно-чревния тракт и на опорно-двигателния апарат, на сърдечно-съдови заболявания и заболявания на горните дихателни пътища и бронхите, при камъни и пясък в бъбреците и жлъчката, при патогенни микроорганизми – стафилококи, стрептококи, еширихия коли, клепсиела и др., при кандидози, при бавно протичащи инфекциозни болести и при заболявания, причинени от кръвосмучещи, при диабет, простатит и кисти, хемороиди, разширени вени, подагра, псориазис, полова слабост.

– при профилактика

Недобрите за повечето българи условия на живот, нетрайните обществени отношения и силно замърсената околна среда влияят рисково върху психическото и физическото състояние на индивида.Тези неблагоприятни за здравето фактори, които водят до срив на имунната система и до редица заболявания, налагат задължителна всекидневна профилактика. Човек трябва да се освободи от напрежението, да си набави необходимите витамини, минерали, аминокиселини и други хранителни вещества, осигуряващи добро състояние на имунната система и нормално развитие на процесите в клетките.

Най-добрият начин за постигането на това е използването на естествени средства, каквито са еликсирите. Така се постига траен ефект, защото бактериите и вирусите не стават резистентни към тях. Друго предимство на еликсирите е, че те не се натрупват в организма, за разлика от химикалите, влизащи в състава на обичайните аптечни лекарства. Нещо повече – при редовна употреба еликсирите са в състояние да изведат от организма натрупани токсини, вредни химикали и тежки метали. По този начин се засилват защитните сили на организма, подобрява се здравето и качеството на живота.